Πειρατικη βραδια στο “πορτο καγιο” 19/9/2023

~ Η πειρατική βραδιά στο Πόρτο Κάγιο της Αγίας Παρασκευής στέφτηκε με επιτυχία! Τα θετικά σχόλια των φίλων της χαρτογραφίας και της ιστορίας της πειρατείας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους, σχετικά τόσο με τη θεματολογία όσο και με τις διηγήσεις και τις παρουσιάσεις, αποτελούν το έναυσμα για τη διοργάνωση ακόμα περισσότερων αντίστοιχων εκδηλώσεων!

Μας δίνει τεράστια χαρά το γεγονός ότι υπάρχει κόσμος που ενδιαφέρεται να ακούσει και να μάθει για την πειρατεία, τα πειρατικά ορμητήρια και τη ζωή αλλα και την καθημερινότητα των πειρατών, σκαλίζοντας μια πτυχή της ιστορίας που δεν έχει αναδειχθεί τόσο, ενώ μεγάλη μερίδα κόσμου δεν γνωρίζει τη σημασία της πειρατείας στην Ανατολική Μεσόγειο και κυρίως στον ελλαδικό χώρο, αλλά και την ύπαρξη και τη συμμετοχή των Ελλήνων πειρατών στην πάροδο των χρόνων!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω απο καρδιάς τον Kostas Stoforos που επιμελήθηκε αυτή τη βραδιά και μας προσκάλεσε να συμμετάσχουμε, την ομάδα Παραμυθανθός για τις πολύ ζωντανές διηγήσεις τους και τη μουσική συνοδεία, αλλά και τον κ.Χρήστο που άνοιξε τις πόρτες στο “Πορτο Καγιο” και μας φιλοξένησε!

Επίσης να ευχαριστήσω τον Dimos Pantazis καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και επιβλέπων καθηγητή της διπλωματικής μου σχετικά με τη χαρτογράφηση των πειρατικών ορμητηρίων, τον Vasilis Sarkoulas αντιδήμαρχο της τεχνικής υπηρεσίας και την Αντωνία Γκίνη διευθύντρια της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, που είχαμε τη χαρά και την τιμή να τους έχουμε κοντά μας!

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
error: Content is protected !!